Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe

COMUNICAT DE PRESĂ

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată”

DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR ȘI A UNITĂȚILOR CONEXE

UAT Comuna Hartop, în calitate de beneficiar, derulează începând cu data de 31.08.2023 proiectul „Dotarea cu echipamente digitale, mobilier,  materiale didactice si echipamente a unităților de învățământ preuniversitar din comuna Hârtop , județul Suceava” finanțat prin Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR)/Pilonul VI. Politici pentru noua generație/Componenta C15: Educație: Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior \Investiția 13. Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP) și \Investiția 14. Echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic și Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației\ Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ precum și Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar\ Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.

Titlu apel: ,,Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”

Obiectivul general al proiectului: dotarea unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe pentru îndeplinirea standardelor de calitate, pentru sporirea calității și siguranței mediilor de învățare, asigurarea infrastructurii, a materialelor didactice corespunzătoare și a resurselor tehnologice necesare, cu accent pe zonele defavorizate, îndeosebi, zonele rurale, pentru a permite accesul elevilor la tehnologie, în temeiul Contractului de finanțare nr. 397DOT/2023. Obiectivul general al proiectului se încadrează în obiectivul general al PNRR, respectiv acela de dezvoltare a României prin realizarea unor programe și proiecte esențiale care să sprijine reziliența, nivelul de pregătire pentru situații de criză, capacitatea de adaptare și potențialul de creștere prin reforme majore și investiții cheie cu fonduri din Mecanismul de Redresare și Reziliență.

Obiective specifice:

  • Furnizare echipamente digitale și software pentru dotarea laboratoarelor și a sălilor de clasă a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe la nivelul comunei Hârtop, județul Suceava;
  • Furnizare materiale didactice pentru clase, laboratoare, cabinet și sală sport a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe la nivelul comunei Hârtop, județul Suceava;

Proiectul este gestionat de Ministerul Educației prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), în calitate de agenție de implementare a proiectelor privind investițiile încredințate în baza Acordului de implementare pentru apelul Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe.

Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 811.852.13 lei , din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 682.228,68 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 129.623,45 lei, iar valoarea sumelor neeligibile este de 0,00 lei.

Data de început a proiectului este 31.08.2023, iar data de finalizare este 31 decembrie 2024, durata de implementare a acestuia fiind de 17 luni.

Codul proiectului: F-PNRR-Dotari-2023-2647

Date de contact:

Telefon: 0230558556

E-mail: primaria@comunahirtop.ro